ЗА МЕН И ЗА ТОЗИ БЛОГ

За мен

Казвам се Деница и понастоящем живея в Рейкявик, където работя като детски учител и преводач. През последните 20 години съм наричала “вкъщи” Пловдив, София, Виена и Лондон. Както за много хора, така и за мен пътуванията са страст, която се увеличава с времето и с всяко ново място, на което съм била. Проучването и планирането преди самото пътуване са ми любимо занимание и ми доставят също толкова приятни емоции. Харесвам както градския туризъм, така и природните забележителности, но и в двата случая обичам да пътувам бавно, за да усетя живота, което всяко място води. До момента съм посетила 25 държави на 3 континента, а трите дестинации, за които мечтая са Япония, Куба и Бразилия.

За този блог

Фокусът на блога ItinerariumVitae е животът в Исландия, исторически факти за страната и, разбира се, забележителностите в различните региони на острова. Англия и Австрия са другите две държави, за които обичам да разказвам и които ще присъстват с по-подробни статии. Освен това в блога може да намерите информация за много други европейски дестинации, включително и за круизни пътувания в Европа. От презокеанските територии Канада е държавата, която съм посещавала повече от веднъж и за която споделям различни съвети за пътуване. Ако имате каквито и да е въпроси, свързани с някоя от дестинациите в този блог, не се колебайте да ми оставите коментар или съобщение както на сайта ItinerariumVitae, така и в социалните мрежи, свързани с него.

за мен

 

*** Предоставеният от Вас имейл няма да бъде споделян с трети страни, той служи единствено за обратна връзка. С попълването на данните, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на този блог.