ЗА МЕН

“Писането е шоубизнес за срамежливи хора”, казва Лий Чайлд. “Писател е някой, за когото писането е по-трудно, отколкото за другите хора”, казва Томас Ман. Аз от своя страна искам да кажа страшно много неща, но все още търся подходящите думи за тях. А думите бягат бързо и надалеч, затова ми се налага да ги следвам по петите, да ги гоня из прашните улици на някой стар град или да ги събирам по пътя към селото на баба. Стотици, хиляди, милиони от тях живеят на чудно красиви места – трябва само да се оглеждам за тях зад гранитните паметници и мраморните дворци. Прибирам ги грижливо в малкото останало място на синия ми куфар и поемам обратно към дома, за да ги подредя. Случва се някоя от тях да се измъкне незабелязано и да се върне на пустия каменист плаж, където я намерих преди седмица. Друга използва момента, в който съм се загледала към тъмнозелените хълмове през прозореца и успява да скочи от влака, съвсем невредима при това. Тогава не ми остава нищо друго, освен отново да поема на път в търсене на думи, които все още не знам.

IMG_20160602_150018

Монако (май, 2016)

*** Предоставеният от Вас имейл няма да бъде споделян с трети страни, той служи единствено за обратна връзка. С попълването на данните, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на този блог.

4 thoughts on “ЗА МЕН

 1. traveolani Отговор

  Здравей Деница, успех с блога ти! Поздрави от мен 🙂

  1. DenitsaS Отговор

   Благодаря! Отивам да чета за карибските ти приключения 😉

 2. Аделина Матеева Отговор

  Много ми харесва всичко което прочетох,но имам 1-2 въпроса за круизите

  1. DenitsaS Отговор

   Здравей, Аделина, благодаря за коментара 🙂 С удоволствие ще отговоря на въпросите, може да ми оставиш съобщение тук или на мейла.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.